Kategoriler

AVUKATA DANIŞMAK ÜCRETLİ MİDİR ? AVUKAT DANIŞMA ÜCRETİ EN AZ NE KADAR OLABİLİR ? SORU SORMANIN ÜCRETİ OLUR MU ?

Resim

AVUKATA DANIŞMAK ÜCRETLİ MİDİR ?

AVUKAT DANIŞMA ÜCRETİ EN AZ NE KADAR OLABİLİR ?

SORU SORMANIN ÜCRETİ OLUR MU ? 

Avukatlık, hukuki hizmet vererek para kazanan meslek grubu içerisinde yer alır. Sizin soru sorarak karşılığında avukattan hukuki cevap almanız da hukuki hizmet sınıfında değerlendirilir. Bu sebeple telefonla ya da avukatın ofisine giderek veya avukatın çağrı üzerine belirlenen yere gelerek danışmanlık hizmeti vermesi ücretlidir.

''Basit bir soru sorduk, yani bu soruya da para alınır mı ?'' diyorsanız Resmi Gazetede yayınlanan genellikle her sene düzenlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre; büroda Sözlü Danışma ücreti olarak 1200,00 TL, takip eden her saat için 700,00 TL belirlenmiştir. Çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışma için ise 2.500,00 TL, takip eden her saat için ise 1.300,00 TL avukatlık ücreti belirlenmiştir. Yazılı danışma ücreti için ise yine 2.500,00 TL ve takip eden her saat için 1.200,00 TL ücret belirlenmiştir. 

Avukatlık asgari ücret tarifesi ne demektir ?

Avukatlık Kanunu 164. Maddesine göre ''Avukatlık asgarî ücret tarifesi altında vekâlet ücreti kararlaştırılamaz. ''  Yani avukatın altında iş almasının yasak olduğu ücret tarifesine avukatlık asgari ücret tarifesi denir. Danışma ücreti için de asgari bir ücret belirlendiği için evet, basit bir soru sorsanız dahi asgari ücret tarifesine göre danışma ücreti ödemeniz gerekmektedir. 

NOT : Avukatlık Ücret Tarifesi avukatın en asgari düzeyde alabileceği ücret miktarını içerir. Avukat, asgari ücret miktarının üzerinde danışma ücreti belirleyebilir. Bu sebepten dolayı danışanlara tavsiyemiz şayet hukuki destek almak istiyorlarsa, telefonla ya da mesaj yoluyla danışmak istedikleri konuyu izah etmeleri, randevu almaları ve belirlenen saatte büroya gelerek o konu hakkında araştırma yapmış, hazırlanmış emek harcamış, vakit harcamış olan avukat meslektaşa ücretini ödeyerek hukuki destek almalarıdır. 

Meslek etiği olarak ; işini üstlenmiş olduğumuz müvekkillerden o iş için danışma ücreti talep etmediğimiz için; gelip sorduğunuz, danıştığımız, o iş için  vekaletname verdiğiniz konu ile alakalı ayrıca bir danışma ücreti talep edilmediğini bildirir, bu durumun '' gidelim bakalım bir de bu avukat ne diyecek ? '' denilerek vekalet vermeyi düşünmeden gelinip vaktimizin ve emeğimizin alınılmasına sebep olunulmaması temenni olunur. Saygılarımızla. 

Hukuki Destek Almak için lütfen irtibata geçiniz. 

Av. Gökhan Osman ÇAYKARA

Sularbaşı Mah. Hikmet Işık Cad. Eren Sitesi Kat 2 Daire No: 25 Merkez / Sivas 

Tel : 0506  168 24 58  

avukatcaykara@gmail.com

E-tebligat : 16728-27457-92303


SİVAS AVUKAT SİVAS AVUKAT DANIŞMA SİVAS AVUKAT DANIŞMA ÜCRETİ SİVAS AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ 
 

Özet
:
Sularbaşı Mah. Hikmet Işık Cad. Eren Sitesi Apt No: 5 Kat: 2 Daire: 25, 58040 Merkez/Sivas
avukatcaykara@gmail.com
www.gokhanosmancaykara.av.tr © Tüm Hakları Saklıdır
X