Kategoriler

BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ NEDİR ? HACİZ İHBARNAMESİ GELDİ ? NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM ? BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ GELDİ ? BU NE DEMEK ? BANA İHBARNAMEDEKİ MİKTAR KADAR HACİZ Mİ GELDİ ? İTİRAZ ETMEZSEM NE OLUR ? BAŞKASININ BORCUNDAN DOLAYI BANA NEDEN HA

Resim

BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ NEDİR ?

HACİZ İHBARNAMESİ GELDİ ? NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM ? 

BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ GELDİ ? BU NE DEMEK ?

BANA İHBARNAMEDEKİ MİKTAR KADAR HACİZ Mİ GELDİ ? 

İTİRAZ ETMEZSEM NE OLUR ?

BAŞKASININ BORCUNDAN DOLAYI BANA NEDEN HACİZ İHBARNAMESİ GELİYOR ?

Şu an yürürlükte bulunan İcra ve İflas kanununa göre borçlunun alacağı olabileceğini düşünülen kişi ve kurumlara ihbarname gönderilebilir. Daha kolay bir ifadede bulunursak borçlu ve alacaklı dışındaki herhangi bir üçüncü kişiye ihbarname gönderilerek borçlunun kendisinden alacağı ya da malının olup olmadığını sorulur, böyle bir alacak ya da mal varsa icra dairesine yatırarak borcundan kurtulabileceği, borcu ya da malı yoksa itiraz etmesi gerektiği söylenilir. 

Yani borçlunun üçüncü X bir kişiden ya da kurumdan alacağı varsa ya da malı varsa borçlunun bu alacağı veya malına haciz konulması için ihbarname gönderilmesidir. Borçlunun borcunun olma ya da malının olma ihtimali olan kişi veya kurumlara bu yazı gönderilebilir. Misalen A kişisinin B kişisine borcu var. B kişisi A kişisinin annesine babasına kardeşlerine eşine bankasına ya da başka bir X kişisine 89/1 haciz ihbarnamesi göndererek borçlunun kendisinde alacağı veya malı olup olmadığı, varsa icra dairesine teslim etmesi yoksa itiraz etmesi, itiraz etmezse borcun veya malın onda sayılacağı bu sebeple de borcu icra dairesine ödemek malı da icra dairesine teslim etmek zorunda kalacağı ihtar edilir. Bu sebeple 89/1 haciz ihbarnamesi tarafınıza ulaştıysa; borçlu ile aranızda bir alacak ya da borçlunun sizde malı yoksa, bu ihbarnameye 7  GÜN içinde itiraz etmeniz gerekir. 

Detaylı bilgi ve haciz ihbarnamesine itiraz etmek amacıyla hukuki destek almak için lütfen irtibata geçiniz. 

 

Av. Gökhan Osman ÇAYKARA

Sularbaşı Mah. Hikmet Işık Cad. Eren Sitesi Kat 2 Daire No: 25 Merkez / Sivas 

Tel : 0506  168 24 58  

avukatcaykara@gmail.com

E-tebligat : 16728-27457-92303


SİVAS AVUKAT SİVAS İCRA AVUKATI SİVAS İCRA DAİRESİ BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ İTİRAZ 

Özet
:
Sularbaşı Mah. Hikmet Işık Cad. Eren Sitesi Apt No: 5 Kat: 2 Daire: 25, 58040 Merkez/Sivas
avukatcaykara@gmail.com
www.gokhanosmancaykara.av.tr © Tüm Hakları Saklıdır
X