Kategoriler

'' Günaydınlar güzel kız çaldır konuşalım tel:05... ... .. .. '' yazılı not kağıdını bir kızın montunun cebine bırakmak cinsel taciz suçunu oluşturur mu ?

Resim

Sokakta yürüyen onsekiz yaşındaki Z... 'in montunun cebine '' günaydınlar güzel kız çaldır konuşalım tel...'' yazılı not kağıdını koymak 5237 sayılı TCK'nın 105/1. maddesindeki  cinsel taciz suçunu oluşturur. Yargıtya 14. Ceza Dairesi Esas No: 2014/6822 Karar No: 2015/9935

Kararı biraz açıklarsak ; cinsel taciz suçunun oluşabilmesi için söylenen sözün illaki genital bölgelerin isimleriyle söylenmesi gerekmiyor. Cinsel taciz denilidğinde cinsel organlarla alakalı olarak atılan laflar gelse de, kararda görüldüğü üzere bir lafın söylenmesi değil ''  ' günaydınlar güzel kız çaldır konuşalım tel...'' yazılı kağıdın bırakılması da cinsel taciz suçunu oluşturmaktadır. Bu sebeple karşı cinsle konuşmak için girişilen bu tarz yollar TCK 105/1 e göre  basit hali 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile  ;  çocuğa karşı işlenmesi halinde 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanabilir. Yapmayın ! 

 

Özet
:
Sularbaşı Mah. Hikmet Işık Cad. Eren Sitesi Apt No: 5 Kat: 2 Daire: 25, 58040 Merkez/Sivas
avukatcaykara@gmail.com
www.gokhanosmancaykara.av.tr © Tüm Hakları Saklıdır
X